Proiecte
Campanie împotriva automedicaţiei
Campania s-a desfăşurat sub numele “Automedicaţia nu este soluţia” şi a avut loc la nivelul studenţilor din anii I, II, III de la Facultatea de Farmacie.
Pentru fiecare an a fost desemnat un grup de persoane voluntare din cadrul ASF-ului care să interacţioneze cu studenţii din anul respectiv, să le explice riscurile automedicaţiei, să răspundă la întrebările adresate şi nu în ultimul rând să distribuie chestionare. Prin acestea din urma am dorit să vedem nivelul de informare al studenţilor cu privire la problema automedicaţiei .
În acelaşi timp, am folosit afişe si flyere. Afişele au fost lipite in mai multe locuri din cadrul facultăţii, dar şi în căminele studenţeşti. Flyerele nu au fost distribuite numai studenţilor care au completat chestionarul, ci şi studenţilor din întreaga Universitate.
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Ziua porților deschise
Aceasta activitate a fost derulată în colaborare cu Liga Studenţilor. Împreuna am ales mai multe zile în care am invitat elevii liceelor din Târgu Mureş să viziteze Universitatea de Medicina şi Farmacie. Astfel, doritorii au venit in grupuri mari însoţiţi de profesori. Noi am preluat fiecare grup de elevi şi am încercat să le captăm atenţia cu experimente demonstrative in laboratoarele de Chimie Analitică, cu plimbări în Grădina Botanică, dar şi în Muzeul de Anatomie. Totodata cei care au participat la acest tur al UMF-ului au avut ocazia să vadă cum arată un laborator de tehnică dentară sau de bioechivalenţă.Un mare sprijin am primit din partea profesorilor din cadrul universităţii noastre, care au fost dispuşi să suţină câteva cursuri demonstrative la care elevii au părut dornici să participe.
Tweet Us
Like Us
Pretuieste-ți inima!
A avut loc în incinta Universității de Medicină și Farmacie Tg. Mureș. unde s-a promovat această campanie prin împarțirea flyerelor și informarea subiecților despre metode de prevenire ale infarctului. Afișul care a fost distribuit în căminele universității și în UMF.
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Smoking kills!
Campania s-a desfășurat în incinta UMF și a presupus completarea unor chestionare cu 14 întrebări, iar răspunsurile au fost centralizate și comparate cu cele din anii precedenți.
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Campania de Informare in Licee despre Profesia de Farmacist
În perioada 3-7 noiembrie, s-a desfăşurat Campania de Informare despre Profesia de Farmacist, proiect care a vizat elevii liceelor din Tîrgu-Mureş. Voluntarii Asociaţiei Studenţilor Farmacişti din Tîrgu-Mureş s-au implicat activ pentru buna desfăşurare a acestei campanii, care s-a dovedit a fi un real succes, fapt dovedit de numeroasele feedbackuri pozitive primite de la elevi. Punctele
principale ale prezentării au fost: Ce este farmacistul? Care sunt atribuţiile şi responsabilităţile acestuia? Cum poţi ajunge farmacist?
Oportunităţi, precum şi o scurtă prezentare a Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu-Mureş şi
a Asociaţiei Studenţilor Farmacişti.
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Campania 0% diabet 100% sanatate
Campania InfoDiabet s-a desfasurat intre 10- 14 noiembrie unde pe parcursul a 5 zile voluntarii au mers la 6 licee din Tg. Mures, au luat glicemia elevilor si le-au prezentat informatii utile legate de diabet. In doua zile campania s-a desfasurat si in Umf iar atat elevii/studentii cat si cadrele didactice care au participat la campanie si-au exprimat o parere pozitiva asupra acesteia. Voluntarii inplicati au dat dovata de seriozitate si campania a decurs bine in toate cele 5 zile.
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Student Exchange Programme (SEP) - program implementat de IPSF (International Pharmaceutical Student’s Federation) care oferă studenților farmaciști oportunitatea de a afla cum se desfășoară practica de vară într-o altă țară, fie în farmacia comunitară, spital sau laborator de specialitate. Este, de asemenea, o ocazie minunată de a vizita o țară nouă și de a descoperi culturi și tradiții noi.
Momentan se desfășoară interviurile pentru studenții care s-au înscris în acest program. Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați!
Coordonator local: Melania Cârcu
e-mail: leo_asftgmures@yahoo.com
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Homeopatia - o alternativă prețioasă
Prin intermediul acestei campanii am reușit să oferim câteva detalii ce stau la baza homeopatiei. Fiind în primul an al desfăsurarii , ne-am rezumat la flyere informative distribuite elevilor de liceu, care ne-au propus ca în viitor să revenim cu mai multe amănunte despre acest sistem medical prea puțin cunoscut. Am declarat-o astfel ca fiind o campanie reușită.
Informarea în licee despre profesia de farmacist
Principalul scop al acestui proiect a fost de a promova profesia de farmacist printre elevii claselor a XI-a și a XII-a de la diferite licee, elevi care nu erau hotărâţi în ceea ce priveşte alegerea unei facultăţi. Stând de vorbă cu ei , le-am prezentat care ar fi unele dintre motivele alegerii profesiei de farmacist şi ce implică ea. De asemenea, le-am oferit informaţii în legătură cu profesarea în acest domeniu. Elevii care au luat parte la prezentări chiar au părut interesaţi de ceea ce înseamnă să fii farmacist. Drept urmare, au fost puse întrebări legate de admitere şi mediile de intrare.